“Eigenaar Tom’s Hardware koopt Anandtech”

0
201

De eigenaar van Tom’s Hardware heeft AnandTech gekocht. Er lijkt vooralsnog niets te veranderen aan de sites, die beide al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw bestaan en beide in het Engels publiceren over computerhardware.

Purch Media kocht Tom’s Hardware in 2013 en heeft nu de overname van AnandTech bekendgemaakt. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel het heeft betaald voor de hardwaresite, die sinds 1997 bestaat. Daarmee vallen Tom’s Hardware en AnandTech voor het eerst onder hetzelfde bedrijf. Bij datzelfde bedrijf zitten verder onder meer LiveScience en Space.com.

De overname volgt enkele maanden nadat Anand Lal Shimpi, de oprichter, de site verliet en voor Apple ging werken. Shimpi zegt in het persbericht over de overname dat hij achter de overname staat en ‘het niet anders had gewild’. Het is onbekend wat Purch wil gaan doen met AnandTech.

AnandTech in 2002