“Base stopt met triple-play-pakket Snow”

0
169

De Belgische provider Base zal in de zomer van volgend jaar stoppen met het aanbieden van zijn triple-play-pakket Snow. Base zegt zich meer te willen gaan richten op zijn mobiele producten en diensten en legt de schuld voor het stoppen van de dienst deels bij de overheid neer.

Op de Snow-website is te lezen dat de dienst voor iptv, internet en voip op 30 juni 2015 uit de lucht gaat. Ook kunnen klanten Snow niet meer bestellen bij Base. De bestaande abonnees, circa 30.000, kunnen zonder bijkomende kosten de overstap maken naar Scarlet, een dochter van Belgacom. Ook kunnen zij de Snowbox-decoder en het dsl-modem blijven gebruiken.

Base, dat in handen is van KPN, noemt twee redenen voor het staken van zijn triple-play-pakket. Allereerst zegt de provider dat het door sterk toegenomen kosten niet langer een scherpe prijs kan aanbieden. Daarbij zou het met name gaan om kosten die het gevolg zouden zijn van overheidsmaatregelen. Ook zou de Belgische overheid te lang hebben gewacht met het openstellen van de kabel- en telefoniemarkt, schrijft Datanews. Verder stelt Base dat de aanwas van nieuwe klanten achterbleef op de verwachtingen. Het bedrijf zegt zich weer volledig te willen gaan richten op de mobiele markt.

Snow was er sinds begin 2013. Naast de relatief goedkope abonnementen gaf Snow, dat gebruik maakt van het dsl-netwerk van Belgacom, aan abonnees de mogelijkheid om het tv-pakket per zender uit te breiden.