Ändra Dator-Och Användarnamn, Bild och Lösenord i Windows 7, 8, 10

0
4454

Om du ställer in en dator själv, förinställda namn för din dator och användar-konto är vanligtvis inte vad du ska ha för att hålla på lång sikt. Du får också standard bild från Windows och du kanske eller kanske inte har ett password setup.

Hur som helst, det finns tillfällen när du behöver ändra dina konto-namn, datornamn, konto bilden eller dator lösenord. I denna artikel kommer jag att visa dig hur du ska utföra alla dessa uppgifter på Windows 7, Windows och Windows 8.1 10.

Windows-10

I Windows 10 och 8.1, kan du ha ett Microsoft-konto och/eller en lokal dator konto. Förfarandet för att ändra din bild eller lösenordet är detsamma för någon typ av konto, men inte för att ändra ditt konto. Om du har ett lokalt konto, kan du ändra användarens namn lokalt, men om du loggar in med ditt Microsoft-konto, måste du ändra det på nätet.

Ändra Användarnamn

Om du vill byta kontonamn för ett lokalt konto, klicka på Start och skriv in användarkonton. Nu gå vidare och klicka på Ändra ditt kontonamn länk.

Om du vill byta kontonamn för ett Microsoft-konto, klicka på Start, sedan på Inställningar och klicka sedan på Konton.

Klicka på Hantera min Microsoft-konto och det kommer att ladda upp Microsoft-Konto webbsidan i webbläsaren. Logga in och du kommer kunna ändra ditt namn där.

Ändra Konto Bilden

För att ändra kontot bild i Windows 10, följ samma steg som ovan: klicka på Start, Inställningar och sedan på Konton. Om du bläddrar ner en bit under namnet på ditt konto, kommer du att se ett avsnitt som heter Din bild. Klicka på Bläddra – knappen för att välja en annan bild.

Du kan också klicka på Kamera – knappen och ta en bild om du har en kamera ansluten till din bärbara eller stationära. Den här proceduren är den samma för de lokala Microsoft-konton.

Ändra Lösenord

För att ändra ditt lösenord i Windows-10, kan du göra det från samma Inställningar som visas ovan. Gå till Start, klicka på Inställningar, klicka på Konton och sedan klicka på Logga in alternativ på vänster sida.

Klicka på Ändra – knappen under Lösenord för att ändra ditt lösenord. Även om du är inloggad med ett Microsoft-konto, du kan ändra lösenordet i Windows. Om du har en PIN-kod inställningar i Windows-10, kan du antingen ändra det eller ta bort det på den här skärmen.

Ändra Datorns Namn

För att ändra datorns namn i Windows-10, kan du klicka på Start, sedan på Inställningar, och sedan på System och klicka sedan på Om längst ner till vänster.

Klicka på Byt namn på PC – knappen och skriv in det nya namnet för din dator. Du kommer att få ett meddelande om att du måste starta om datorn för att ändra namn för att få effekt.

Windows 8

För Windows 8, och allt är ganska mycket desamma som för Windows-10, men förfarandet för att komma till dessa skärmar är olika beror på att Windows 8 inte har en fullt fungerande Start-knappen.

Medan du kan klicka på Start och Inställningar i Windows-10 i Windows 8 som du måste klicka på Start, vilket öppnar Start-Skärmen och sedan börja skriva för PC-Inställningar.

En gång i Inställningar för PC, det är lätt att ändra användarnamn, lösenord och konto bilden. Klicka på Konton och sedan på Ditt Konto för att ändra det Microsoft-konto användarnamn och för att ändra Konto bilden.

Om du använder ett lokalt konto, kan du ändra kontots namn på samma sätt som Windows 10 via Kontrollpanelen. Klicka på Start-knappen och skriv in användarkonton. För att ändra lösenord eller PIN-kod i Windows 8, öppnar PC-Inställningar, klicka på Konton och sedan Logga in alternativ, precis som i Windows-10.

Den enda stora skillnaden mellan Windows 10 och 8 är när du vill ändra datorns namn. I Windows 8 öppnar du Inställningar för PC, klicka på DATOR och Enheter och klicka slutligen på PC Info.

Windows 7

Ändra kontonamn, lösenord och bild

Windows 7 gör det riktigt enkelt att ändra allt på en och samma plats. Klicka bara på Start och skriv in användarkonton för att få upp dialogrutan Kontrollpanelen.

Här kan du ändra lösenord, konto-bild och namn för kontot. Lätt! För att ändra datorns namn i Windows 7, gå till Kontrollpanelen och klicka på System. Du kommer att se en Förändring inställningar länken längst ned bredvid Datorn namn.

Detta kommer att ta upp en annan dialogruta, där du måste klicka på Ändra – knappen. Efter detta, kan du skriva in det nya namnet för datorn.

Det är ungefär det. Dessa är enkla uppgifter, men något du kommer förmodligen glömma eftersom du inte behöver göra det ofta. Om du har några frågor, tveka inte att skriva en kommentar. Njut!