“Vacatures duiden op komst Apple Store in Brussel”

0
256

Apple heeft vrijdag vacatures online gezet voor een Apple Store in Brussel. Daarmee bevestigt de technologiegigant dat er een officiele winkel komt voor zijn producten in de Belgische hoofdstad. Eerder opende Apple er al drie in Nederland.

De vacatures zette Apple vrijdag online op zijn site. Daaruit blijkt dat het Amerikaanse bedrijf onder meer een store leader en een manager zoekt, terwijl de komst van een winkel nooit is bevestigd. In totaal zoekt Apple medewerkers voor dertien functies.

Met het openen van een Apple Store in Brussel gaat de elektronicagigant de concurrentie aan met lokale resellers, waarvan Easy-M en Switch de bekendsten zijn. Het gaat om de eerste Belgische winkel die de Amerikaanse fabrikant wil beginnen. Voorlopig is niet duidelijk wanneer de zaak er komt.

België volgt twee jaar later dan Nederland. In Amsterdam opende in 2012 de eerste Apple Store van het land. Daarna kwamen er nog vestigingen bij, namelijk in Den Haag en in Haarlem.