Tweede ronde overklokwedstrijd vindt zaterdag plaats

0
141

Zaterdag zal op het Tweakers.net-HQ de tweede ronde van de Nederlandse editie van de MSI European Overclocking Challenge 2008 worden gehouden. Drie deelnemers strijden voor een plaats in de finale.

Tijdens de eerste ronde van deze overklokwedstrijd, die door MSI in samenwerking met Tweakers.net wordt georganiseerd, streden tien overklokkers om een ronde verder te komen. De uitdaging in de eerste ronde in mei betrof het overklokken van een Geforce 8600GT-kaartje, waarbij de drie winnaars framerates uit 3dMark01 wisten te persen die ruim boven de vierhonderd lagen.

De deelnemers die naar de tweede ronde doorgaan, zijn Extera, Snot_Aap en Symon-NL. Zij zullen een systeem bestaande uit een MSI P35 Platinum-moederbord, een Geforce 9600GT-videokaart met 512MB geheugen, Kingston ram-geheugen en een Intel E8400-cpu tot het uiterste duwen. Om de prestaties te meten, zal een 3dMark- en een Superpi-test worden gedraaid. De verschillen die de deelnemers tussen de standaard kloksnelheden en de snelheden die na de nodige tweaks behaald worden kunnen realiseren, worden procentueel berekend en bij elkaar opgeteld. Wie dus een 40% snellere tijd neerzet om pi te berekenen en de framerates in 3DMark met 25% weet te verbeteren, zal een score van 65% neerzetten.

De overklokker die de hoogste score weet neer te zetten en het maximale uit zowel de cpu als de videokaart weet te halen, zal doorgaan naar de finale. Aan deze finale, die in augustus in Amsterdam wordt gehouden, zullen deelnemers uit een groot aantal Europese landen mee doen. De winnaar zal zich beste overklokker van Europa mogen noemen, een titel die uiteraard aan een Nederlandse Tweaker ten deel moet vallen!