“OnePlus ontkent gerepareerde toestellen als nieuw uit te leveren”

0
206

OnePlus stelt dat het alleen nieuwe modellen van zijn One-smartphone verkoopt, en dus geen toestellen die al eens zijn gerepareerd. Daarmee reageert het bedrijf op geluiden dat het gerepareerde modellen stiekem als nieuw levert aan klanten.

Op zijn forum laat de Chinese fabrikant weten dat het op de hoogte is van de geluiden over levering van gerepareerde, en dus tweedehandse, smartphones aan klanten die een nieuwe hadden besteld. Uit berichten die op internet zijn verschenen heeft OnePlus in totaal zeven gevallen kunnen achterhalen waar sprake leek te zijn van levering van een refurbished One.

Deze gevallen zijn onderzocht en de fabrikant heeft op het forum uiteengezet wat er volgens hen aan de hand was. Zo zou er onder andere sprake zijn van fouten bij de bezorgdienst, bij installatie van de software en een aantal misverstanden, maar zou er in geen van de gevallen een gerepareerde smartphone zijn geleverd, zo stelt de Chinese fabrikant.

OnePlus stelt dat de gevallen waarbij melding werd gemaakt over levering van een mogelijk gerepareerde One te maken hebben met gebrekkige kwaliteitscontrole. De fabriek waar de One wordt geproduceerd zou inmiddels zijn aangespoord om hier beter op te letten.