“Nintendo toont nieuwe beelden van The Legend of Zelda”

0
315

Nintendo heeft nieuwe beelden van The Legend of Zelda voor de Wii U getoond. Daarin was te zien hoe Link, het hoofdpersonage in de Zelda-games, door de spelletjeswereld rijdt op een paard en obstakels ontwijkt.

Nintendo presenteerde de beelden tijdens The Game Awards, een game-evenement dat dit jaar voor het eerst werd gehouden. In het videofragment was te zien hoe Nintendo-topman Shigeru Miyamoto de game besprak met Eiji Aonuma, die de ontwikkeling van het spel leidt.

Aonuma liet in de nieuwe beelden zien hoe hoofdpersonage Link rijdend op een paard de map doorkruiste. Ook toonde hij hoe Link in slow-motion van het paard kan afspringen en vervolgens pijlen met een boog kan afvuren. Verder kunnen spelers met hun GamePad locaties op de map selecteren om daar later naar toe te gaan om te ontdekken.

The Legend of Zelda verschijnt naar verwachting volgend jaar, maakte Nintendo al eerder bekend. Volgens de spelletjesmaker hebben gamers in de nieuwe Zelda meer vrijheid en hoeven ze niet een bepaalde volgorde te volgen. De game heeft een open spelwereld waar spelers vrijelijk in kunnen bewegen, terwijl tot nu toe Zelda-games bestonden uit kleinere ruimten die via portals aan elkaar waren gekoppeld.

Volgens Nintendo-topman Miyamoto verschijnt The Legend of Zelda na The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Die game, die verschijnt voor de 3DS, moet begin volgend jaar in de schappen liggen. Meer details daarover ontbreken nog. Daarnaast komt ook eerst een nieuwe versie van het bekende vliegspel Star Fox uit.