“Netflix experimenteert met knop op Twitter voor versturen reminders”

0
232

Netflix lijkt met een experiment te zijn begonnen om bij tweets een reminderknop te plaatsen. Op die manier kunnen volgers een herinnering krijgen als er bijvoorbeeld nieuw afleveringen van een serie op de streamingdienst verschijnen.

Dat schrijft The Next Web zaterdag op basis van een Twittergebruiker. Die zag bij een tweet van de organisatie achter de serie Marco Polo een knop met de tekst ‘Tweet me a reminder’ staan.

Twittergebruikers die op de knop klikken, versturen een tweet waarin ze de serie op Netflix aanprijzen. Daarnaast ontvangen ze vanaf dan een tweet als er een bijvoorbeeld een nieuwe aflevering verschijnt. In dat bericht staat dan een link naar de nieuwe aflevering.

Voorlopig lijkt het om een test te gaan van Netflix. Dat bedrijf schijnt te experimenteren met custom cards van Twitter in combinatie met de nieuwe Fabric-sdk voor het monitoren van tweets, beweert The Next Web. Het is nog niet duidelijk of de optie verder zal worden uitgerold.