“Microsoft voegt nieuwe functies toe aan aangepast lockscreen Android”

0
188

Microsoft heeft een nieuwe versie van Next Lock Screen voor Android uitgebracht. Het aangepast lockscreen toont nu onder meer het weer, zo blijkt uit de lijst met veranderingen die vrijdag bekend is gemaakt.

Behalve het weer kunnen gebruikers voortaan ook een achtergrondafbeelding toevoegen aan hun lockscreen. Daarnaast kan de taakbalk worden verborgen en zou de applicatie beter moeten samenwerken met de standaardontgrendeling van Samsungtelefoons met Android 4.4 KitKat. Ten slotte bevat de update algemene performanceverbeteringen en bugfixes.

Microsoft bracht Next Lock Screen voor Android in oktober uit. De app geeft de gebruiker van een Android-smartphone onder andere direct toegang tot bijvoorbeeld de kalender, een gemist gesprek, e-mail of sms-berichten zonder dat het toestel ontgrendeld hoeft te worden. Next Lock Screen is er ook voor Windows Phone onder de naam Tetra Lockscreen.

Next Lock Screen valt onder het Garage Project van Microsoft. Daarbij krijgen medewerkers van het bedrijf de ruimte om zelfontwikkelde software te presenteren. De software is gemaakt in de vrij besteedbare tijd die zij binnen het bedrijf krijgen toegewezen. Met het Garage Project probeert Microsoft een ‘cultuurverandering’ binnen het bedrijf, met ruimte voor experimenten, teweeg te brengen.