Kasteel in Baarlo opnieuw ingenomen door Tweakers

0
146

Voor het tweede jaar op rij was kasteel De Berckt een weekend lang het toneel van de MoaM, de jaarlijkse bijeenkomst van de Tweakers.net-crew.

Aan de voorzijde van Tweakers.net was er misschien weinig van te merken, maar achter de coulissen was het dit weekend spookachtig stil op de site. Vrijwel de voltallige crew was naar het Limburgse Baarlo getogen, waar kasteel De Berckt drie dagen lang het exclusieve domein van de vijfde Mother of all Meets vormde.

Na een in sommige gevallen erg lange reis – de Tweakers kwamen van heinde en verre, tot Finland aan toe – nam de MoaM een aanvang met een Thaise maaltijd, het traditionele pannenkoekenbuffet of een combinatie van beide. Daarna werd de champagne ontkurkt en begon de meeting officieel. De bar vormde voor velen een prima hangplek, maar ook niet-kroegtijgers hoefden zich niet te vervelen. Zo konden ze zich blut spelen in de poker-kapel, hun zangtalent tentoonspreiden in de karaoke-bar of een sigaar opsteken in het rookhonk.

Wie avontuurlijk ingesteld was kon zomaar op zolder belanden, waar de gameconsoles opgesteld stonden. De liefhebber van blije Japanse liedjes ging hier trommelen met Taiko no Tatsujin – wat zoveel betekent als ‘Expert van de Taiko-drum’ – terwijl de wat traditionelere wannabe-muzikanten zich konden uitleven op de gitaar, het drumstel of de microfoon van Rock Band. Uiteraard ontbrak de Wii niet en voor de retroliefhebber stond er zelfs een Super Nintendo paraat.

Uitslapen was er de volgende dag nauwelijks bij, want de zaterdag is als vanouds het domein van een competitie, waarbij het altijd weer verrassend is met welke activiteiten het MT de crew wil bedanken. Dit jaar werd met scherp geschoten: vooral het paintballen maakte verdacht veel enthousiasme los en niet elke blauwe plek was dan ook het gevolg van de kleurstoffen in de munitie. Opvallend was de angstaanjagende reeks headshots die het driejarige zoontje van crisp neerzette: die krijgt het fraggen duidelijk met de paplepel ingegoten. Bij het boogschieten werd gelukkig voornamelijk op het blazoen en de daarop geprikte ballonnetjes gemikt (het raken ervan bleek echter weer een ander verhaal), waarna de Limburgse wandelaars een veilig heenkomen moesten zoeken omdat ook onze colonne snerpende buggy’s niet netjes binnen de lijntjes reed en niet iedereen de toch redelijk eenvoudige instructies – “Er wordt niet, ik herhaal: *niet* ingehaald!” – op waarde wist te schatten. Om de laatste restjes competiviteit uit de deelnemers te persen, werden de Tweakers die nog puf over hadden tegen een klimwand opgejaagd. Om het niveau van de crew aan te geven: de beste prestatie werd hier opnieuw neergezet door een van de meegereisde koters, een meisje van nog geen twaalf jaar oud.

‘s Avonds was het bbq-tijd, waarbij vooral de volgens oud-Limburgs recept vervaardigde ‘blerf’-saus tot menig gefronste wenkbrauw leidde. Daarna werden voor de bier-fijnproevers de vaten La Chouffe opengetrokken. Toen zondag de laatste activiteit een aanvang nam, was het deelnemersveld dan ook al flink uitgedund. De opdracht was ditmaal om zo snel mogelijk Leen Bakker-meubelen in elkaar te zetten en dat kostte menigeen nog flink wat bloed, zweet en vooral duct tape.

Terwijl de juryleden de resultaten van het meubelbouwen beoordeelden, werden de deelnemers met een tweede uitdaging geconfronteerd. Ter nagedachtenis aan onze in juli aan cystic fibrosis overleden collega Yoeri, kregen de teams twee minuten de tijd om zo veel mogelijk ballonnen op te blazen. Hier konden niet alleen weer punten mee worden verdiend: voor elke opgeblazen ballon maakt Tweakers.net een euro over naar de DPC Sponsoractie. Uiteindelijk slaagden de deelnemers erin om 506 euro bij elkaar te blazen.

Na afloop mocht iedereen bijlen en mokers ter hand nemen om de tafels, bureaus en stoelen weer netjes te demonteren, en zo werd de vijfde MoaM knallend afgesloten.

Update, 10/9, 13:45: we zijn erin geslaagd om een onvolledige versie van dit artikel online te zetten waarin het belangrijkste onderdeel, te weten de ballonnenblaasactie, ontbrak. Onze excuses aan alle blazers en alle andere betrokkenen