“GitHub censureert content om blokkade in Rusland te stoppen”

0
235

GitHub komt de Russische regering tegemoet en gaat specifieke content censureren. De maatregel moet het conflict dat beide partijen met elkaar hebben oplossen en daarnaast het voortbestaan van het platform in Rusland verzekeren.

GitHub heeft in Rusland de toegang tot bepaalde verboden content geblokkeerd en op het moment wordt geprobeerd om het platform weer in de lucht te krijgen, zo meldt TechCrunch. In de voorwaarden wordt verder duidelijk benadrukt dat GitHub niet voor illegale of onbevoegde doeleinden mag worden gebruikt.

Het bedrijf krijgt naar eigen zeggen af en toe verzoeken om bepaalde content die in strijd is met de Russische wet te censureren. GitHub geeft aan zich niet altijd te kunnen vinden in de beslissingen van de overheid. Om er zeker van te zijn dat de Russische burgers gebruik van GitHub kunnen blijven maken, moet echter soms content worden gecensureerd, zegt Github. Het officiële verzoek dat tot de blokkade heeft geleid, zal dan online worden geplaatst.

De maatregel volgt op de blokkade van GitHub in Rusland. De blokkade werd ingesteld door de Roskomnadzor, de Russische autoriteit voor Communicatie, Informatietechnologie en Media. GitHub wilde naar verluidt een tekst waarin zelfmoordmethoden werden beschreven niet verwijderen. In oktober werd de site ook al eens geblokkeerd.