Europese overklokkers strijden in finale

0
166

In het weekeinde van 23 en 24 augustus zullen overklokkers uit twintig Europese landen in de Westergasfabriek in Amsterdam strijden om de titel beste overklokker van Europa in de wacht te slepen.

De internationale overklokcompetitie, voluit de MSI European Overclocking Challenge 2008 genoemd, volgt op twee nationale voorrondes. De winnaars van de eerste voorronde, die een 8600GT-kaartje tot het uiterste moesten drijven, gingen door naar de tweede ronde. In die laatste ronde voor de Europese finale dienden de drie overgebleven deelnemers zowel een Geforce 9600GT-videokaart als een E8400-processor van Intel over te klokken. Deze ronde werd door Snot_Aap gewonnen en hij zal de Nederlandse eer dan ook, bijgestaan door de nummer twee van de laatste voorronde Extera, in Amsterdam gaan verdedigen.

De Europese finale zal bestaan uit het overklokken van een systeem dat wordt opgebouwd rond een MSI P45D3 Platinum-moederbord, een MSI Geforce 9600GT-videokaart met 512MB geheugen, 2GB ddr3-geheugen van OCZ en wederom de E8400-processor van Intel. Een 750W-voeding, een OCZ-processorkoeler en een harde schijf met de benodigde software en drivers maken de test-pc’s compleet. De overkloks zullen worden vastgesteld met behulp van Super Pi, Cinebench en een nog niet bekendgemaakte benchmark. Uiteraard mogen de deelnemers hun eigen koeling meenemen en wordt het aanpassen van de hardware toegestaan. Het is de deelnemers echter niet toegestaan eigen software te gebruiken: enkel de software die op de ter beschikking gestelde harde schijf staat mag gebruikt worden.

Op vrijdagavond zullen de deelnemers uit de verschillende landen al in Amsterdam aankomen, maar pas op zaterdagochtend zal de wedstrijd officieel in de Westergasfabriek van start gaan. Vanaf elf uur ‘s ochtends kunnen alle deelnemers hun systeem en de nodige mods gaan opbouwen. De hele zaterdag is ingeruimd voor het tweaken van de systemen: zondagochtend zullen de benchmarkscores aan de wedstrijdleiding overhandigd moeten worden. Om uiterlijk drie uur ‘s middags dienen alle resultaten binnen te zijn, waarna de jury de resultaten zal beoordelen en om vier uur wordt de uitslag bekend gemaakt. Tweakers.net is uiteraard bij de wedstrijd aanwezig en zal verslag doen van het verloop: wil je ook een kijkje in de Westergasfabriek komen nemen, laat ons dan even weten wanneer en hoe laat je ongeveer denkt te komen door ons even een mailtje te sturen.