De afbouw van Campzone 2008

0
218

Afgelopen zondag werd er op het Campzone-festival voor de laatste keer een hele dag gegamed; maandag was de vertrekdag en werd iedereen vriendelijk verzocht zijn spullen in te pakken en naar huis te gaan. Na het vertrek van alle bezoekers bleven alleen de fieldadmins, de vrijwilligers en de organisatoren nog over. Zij zijn maandag begonnen met het afbreken van Campzone 2008. Zo moesten onder meer alle hekken verwijderd worden, de maintent moest worden afgebroken en het hele veld moest schoon achtergelaten worden.

In het vorige redactieblog hebben we geschreven over de casemodcompo en de Camptentcup. Onze eigen AlexanderB heeft met zijn koffermod meegedaan met de casemodcompo, maar hij is helaas niet in de prijzen gevallen. Uiteindelijk ging de alienmod er met de eerste prijs vandoor.

Waar T@C wel succesen heeft geboekt is in de Camptentcup. Dankzij de goeie prestaties op de ‘duizelbaan’ stond ons team op een gedeelde derde plaats. Hoewel de eerste plaats toen al buiten bereik was, kon de tweede podiumplaats nog veroverd worden door het winnen van het laatste onderdeel van de Camptentcup. Dat laatste onderdeel was waterballonvolley. Elk team van vier personen werd op een volleybalveld geposteerd; twee teamleden moesten met waterballonnen gooien en de andere twee moesten ze weer opvangen. Elk team kreeg vijftig ballonnen en het team dat de meeste ballonnen wist te vangen zonder dat die kapot gingen, kreeg uiteraard de meeste punten.

Het T@C-team wist 41 ballonnen met succes te vangen – en dat was goed voor de eerste plaats. De overwinning bij dit onderdeel zorgde er ook voor dat we in het eindklassement van een gedeelde derde plaats naar de tweede plaats zijn geklommen en met leuke prijzen, zoals een aantal games, naar onze tent konden terugkeren.

Een andere compo, die net als voorgaande jaren door de mensen van Wallylan werd georganiseerd, was de tv-tunescompo. Iedereen op Campzone kon op vrijdagavond om 21.00 uur pen en papier bij de maintent ophalen, om vervolgens zoveel mogelijk fragmenten uit films, geluiden uit computerspellen of intro’s van televisieseries te benoemen. Dat viel nog niet mee, omdat sommige fragmenten vertraagd, versneld of achterstevoren werden afgespeeld.

Net als twee jaar geleden hebben de T@C’ers cuber en AK47 gezamenlijk aan de tv-tunescompo meegedaan, en met succes: dit ‘T@C All Stars’-team wist ook dit jaar weer de meeste tv-tunes te herkennen. Onze helden hebben onder meer een computerbehuizing, een barebone, een moederbord en een zooi spellen meegekregen.

Campzone 2008 zit erop en het waren weer bijzonder mooie dagen. Voordat we met de voorbereidingen op ons Campzone 2009-bezoek beginnen, volgt hieronder ter afsluiting van de verslaggeving van Campzone 2008 nog de laatste aflevering van het derde seizoen van Cctv. Dit keer geen Desparate Housenerds, maar een heus ‘Het lekker belangrijker dan jou’-journaal met Flits Fledeliks als nieuwslezer.

Video (cctv_campzone2008_episode3-sd.mp4&siteid=3)