Bevoorradingscapsule SpaceX meert aan bij ISS

0
722

Het onbemande Dragon-ruimtevaartuig van de private organisatie SpaceX is succesvol gearriveerd bij het International Space Station. De capsule is verbonden aan de Harmony-capsule en brengt goederen zoals kerstcadeaus naar de astronauten in het ISS.

De Dragon arriveerde maandag bij het ruimtestation en de robotarm van het ISS wist de capsule te grijpen. De succesvolle missie volgt op eerder uitstel in december. Aanvankelijk moest een onbemand bevoorradingsruimtevaartuig van het bedrijf Orbital Sciences goederen naar de zes astronauten in het ISS brengen, maar die lancering mislukte in oktober en eindigde in een crash.

De astronauten raakten door de tijd die verstreek aardig door hun rantsoen heen. Ze zullen ook nu nog een dag moeten wachten tot het luik tussen de Dragon en de Harmony-module wordt geopend en ze bij de boodschappen en wetenschappelijke apparatuur kunnen. De Dragon blijft vier weken aangemeerd bij het ISS. Later dit jaar volgen nieuwe bevoorradingen door onder andere Russische capsules.